FAQ
Onze producten
Wat is bean to bar chocolade?
Bean to bar chocolade betekent letterlijk - van boon tot reep -chocolade. Hiermee wordt bedoeld dat de chocolademaker het volledige proces, van het selecteren van de cacaobonen tot het verpakken van de chocolade, in eigen beheer houdt.
Hoe zorg ik goed voor mijn chocolade?
Chocolade is een kwetsbaar product. Bewaar het op een droge, koele plek bij een temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius en niet in direct zonlicht. Vermijd bij voorkeur de koelkast.
Wat is fermenteren van een cacaoboon?
De cacaoboer snijdt de vruchten met de hand uit de boom en daarna worden deze met een groot mes opengehakt.
Hierin zit wit vruchtvlees met pitten, welke voor zeven dagen op grote bananenbladeren worden gelegd en ingepakt. Dit proces noemt men fermenteren en hierna hebben we de welbekende cacaoboon.
Bestelling
Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat nu?
Heb je na het betalen van je bestelling geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer in dat geval de spam, ongewenste e-mail of junk mail box. Mocht het niet lukken je bestelling terug te vinden neem dan contact met ons op via info@chocoqueen.nl.
Waarom niet gratis verzenden?
Helaas is het voor ons niet mogelijk om gratis te verzenden. Het is wel mogelijk om op afspraak je bestelling gratis af te halen bij ons op kantoor in Ravenstein of op onze afhaal locatie in Amersfoort.
Ik wil een cadeau bestellen en direct naar de ontvanger laten verzenden, kan dat?
Wat leuk dat je producten van ChocoQueen cadeau wil geven. De gelukkige ontvanger van jouw cadeau ontvangt deze feestelijk ingepakt en natuurlijk met een mooi kaartje erbij. De factuur zal niet toegevoegd worden.