Krak Chocolade

HET VERHAAL ACHTER KRAK CHOCOLADE

From bean to bar
Krak is ontstaan uit passie voor chocolade. De truc is om de mooie cacao te harmoniseren en het in zijn waarde te laten. De stijl is om zo dicht mogelijk bij het smaakprofiel van de origine te blijven en te accentueren wat de cacaoboon uniek maakt. Dit is passie en het merk is er trots op deze te delen!

Golden Bean Award 2021 Academy Of Chocolate
We zijn zo trots en vereerd! The Golden Bean Award 2021 is een prestigieuze prijs die door de “Academy of Chocolate” is toegekend aan Colombia Sierra Nevada – Pure Melkchocolade 55%.

Over Krak Chocolade
Mark volgde een opleiding in keukens met drie Michelinsterren voordat hij uiteindelijk chef-patissier werd in een Michelin-restaurant met twee sterren in Nederland. Het was in deze periode dat Mark een echte passie voor chocolade ontwikkelde.

Voordat hij zijn talenten op het maken van chocolade richtte, was Mark Schimmel een getalenteerde banketbakker. Hij volgde een opleiding in keukens met drie Michelinsterren voordat hij uiteindelijk chef-patissier werd in een Michelin-restaurant met twee sterren in Nederland. Het was in deze tijd dat Mark een echte passie voor chocolade ontwikkelde.

Hij vond het heerlijk om er als ingrediënt mee te werken en wilde graag meer leren. Hij wilde het verhaal begrijpen achter de chocolade die in zijn keukens zou aankomen, klaar om te smelten en tot spectaculaire creaties te maken.

Krak Chocolade werd begin 2013 geboren, toen Mark zijn activiteiten begon met twee kleinschalige koffiemolens uit India voordat hij overstapte naar een iets grotere opstelling.

Tegenwoordig maakt Mark chocolade voor topchefs in heel Europa en neemt hij de tijd om met elke chef samen te werken om hun precieze behoeften te begrijpen, of ze nu op zoek zijn naar een lichtzure chocolade met een zuivere afdronk, of een rijke, nootachtige chocolade met een boterachtige textuur.

Mark koopt vervolgens de cacao en maakt een op maat gemaakt recept. Het is dan ook geen verrassing dat, met zoveel aandacht voor detail, er veel vraag is naar Mark’s couverture. Zo erg zelfs dat hij maar een zeer beperkt aantal repen van Krak maakt.has been added to your cart.
Checkout